fbpx

Käyttövesi-ja lämmitysverkoston saneeraukset

Käyttövesi- ja Lämmitysverkoston Saneeraukset - Zatap Oy

Käyttövesi- ja Lämmitysverkoston Saneeraukset

Käyttövesi- ja lämmitysverkoston saneeraukset ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotka parantavat kotisi energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Zatap Oy tarjoaa laadukkaita ratkaisuja, jotka vastaavat juuri sinun kotisi tarpeisiin.

Uponor patteriverkostoremontti

Mitä maksaa Käyttövesiremontti?

Käyttövesiremontin hinta vaihtelee riippuen rakennuksen koosta ja tyypistä sekä valitusta menetelmästä ja muista huoltotoimenpiteistä. Keskimäärin omakotitalon käyttövesiremontti maksaa noin 3 000–8 000 €, kun taas kerrostaloissa hinta on noin 100–150 € per asuinneliö.

Oras sadesuihkut Putkiremontti

Milloin Käyttövesiputket pitää uusia?

Käyttövesiputkien elinikä on noin 30-40 vuotta, jonka jälkeen ne tulisi uusia, erityisesti jos niitä ei ole asennettu suojaputkiin. Paikkakunnasta riippuen putket voivat kuitenkin syöpyä veden koostumuksen vuoksi nopeamminkin.

Paljonko putkiremontti maksaa omakotitaloon?

Omakotitalon putkiremontti maksaa keskimäärin noin 6 000 - 25 000 €. Hintaan vaikuttavat talon ikä, kerrosten lukumäärä sekä putkiremontin laajuus.

Mikä on Käyttövesiputkiremontti?

Putkiremontti eli linjasaneeraus tarkoittaa rakennuksen vesi- ja viemärijohtojen kunnostusta tai uusimista. Perinteinen putkiremontti sisältää koko kiinteistön käyttövesi-, lämmitysvesi- ja viemäriputkien uusimisen sekä märkätilojen vesieristykset, laatoitukset ja vesikalusteet.

Käyttövesiputkien saneeraus Purmo patterit

Onko linjasaneeraus sama kuin putkiremontti?

Kyllä, linjasaneeraus eli putkiremontti tarkoittaa rakennuksen vesi- ja viemärijohtojen kunnostusta tai uusimista. Useimmiten putkiremontti sisältää myös viemäreiden ja märkätilojen uusimisen sekä muuta LVIAS-remontointia.

Pitääkö putkiremontin ajaksi muuttaa pois?

Yleensä asukkaan täytyy muuttaa remontin ajaksi pois, mutta joissain tapauksissa asuminen on mahdollista hieman monimutkaisemmilla järjestelyillä. Omakotitalon putkiremontti kestää yleensä 2-3 päivää, jolloin asuminen on mahdollista tietyin rajoituksin.

Sukitus vai putkiremontti?

Viemäriputkien sukitus on vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Kun rakenteita avataan viemäriputkien uusimista varten, käyttövesiputkien vaihto hoituu samalla kertaa. Sukituksessa käyttövesiputket voivat kuitenkin unohtua, jos niitä ei ole alun perin huomioitu remonttisuunnitelmassa.

Patteriverkoston saneeraustyöt

Oikein toimiva patteriverkosto parantaa asumisviihtyvyyttä ja säästää energiaa. Epätasapainossa oleva patteriverkosto lämmittää koko taloa viileimmän huoneen lämpötilan perusteella, mutta oikeilla säädöillä saadaan aikaan tuntuviakin muutoksia energiankulutuksessa.

Patteriverkoston toiminnallinen käyttöikä on yleensä 15-25 vuotta. Verkoston korjaus ja säätötarve huomataan usein toimimattomista pattereista, vuotavista venttiileistä sekä liian kylmistä tai kuumista asunnoista. Me huolehdimme siitä, että huonelämpötilat pysyvät tasaisina ja säätäminen onnistuu suoraan termostaattia kääntämällä.

Patteriverkoston saneeraus

Milloin pattereiden vaihto kannattaa tehdä?

Pattereiden vaihtoon kannattaa ryhtyä, kun huoneiston lämpötila ei pysy tasaisena, patterit tuntuvat kylmiltä alhaalta mutta kuumilta ylhäältä, patterien pinnassa on ruostetta tai muita vaurioita, tai pattereiden toimintaa ei ole testattu pitkään aikaan ja niiden teho on laskenut.

Mitkä ovat energiatehokkaat patterivaihtoehdot?

Kun suunnittelet pattereiden vaihtoa, kannattaa kiinnittää huomiota valittuihin patterimalleihin. Esimerkiksi uudisrakentamisessa tai lämmitysjärjestelmän peruskorjauksessa kannattaa harkita matalalämpöisiä järjestelmiä kuten vesikiertoista lattialämmitystä tai vesi-ilmalämpöpumppua. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa matalalämpöiset sähköpatterit voivat olla hyvä valinta.

Pattereiden vaihdon vaikutus energiankulutukseen

Pattereiden vaihto on tärkeä osa kodin huoltoa, joka kannattaa tehdä säännöllisesti. Kun patterit ovat kunnossa, lämmitys toimii tehokkaasti ja asumiskustannukset pysyvät kurissa. Valitsemalla energiatehokkaat patterivaihtoehdot voit vähentää ympäristökuormitusta ja parantaa asumismukavuutta. Lue lisää pattereista tästä linkistä.

Vinkkejä pattereiden oikeaan käyttöön

  • Älä sulje pattereita kokonaan, vaikka huoneessa ei olisi ketään. Tämä voi aiheuttaa kosteuden nousua ja homeongelmia.
  • Asenna patterit niin, että ilma pääsee kiertämään vapaasti niiden ympärillä. Tämä parantaa lämmönjakoa ja tekee lämmityksestä tasaisempaa.
  • Vaihda patterit lämmitysremontin yhteydessä. Tarkasta pattereiden kunto ja tarve vaihtoon samalla kun päivität lämmitysjärjestelmääsi.

Vesi-ilmalämpöpumppu

Vesi-ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu, joka käyttää ulkoilman energiaa kodin ja käyttöveden lämmitykseen. Se on erityisen hyödyllinen, kun käyttövesi- ja lämmitysverkoston saneeraukset tehdään samanaikaisesti. Lue lisää vesi-ilmalämpöpumpuista täältä.

Asiakaskokemuksia

Tarjouspyyntö/tiedustelu