fbpx

Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä suoraan luonnosta – ilmaiseksi.

Voit lämmittää sillä käyttöveden ja asuintilat miellyttäviksi, valaista kotisi ja ladata sähköautosi. Uusi lakimuutos mahdollistaa myös taloyhtiössä tuotetun aurinkosähkön hyödyntämisen nykyistä helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja.

Aurinkosähköjärjestelmä on turvallinen sijoitus

Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava investointi, koska se tuottaa kymmeniä vuosia, vuoden aikana jopa 5–15 prosenttia järjestelmään investoidusta summasta. Sähkölaskusi pienenee ja aurinkovoimalasi kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee.

Aurinkovoimala muuttui kannattavammaksi myös taloyhtiöissä, kun Työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteltu lainsäädännön muutos tuli voimaan vuoden 2021 alussa. Taloyhtiön asukkaat voivat hyödyntää kiinteistössä tuotettua ja kulutettua aurinkosähköä aiempaa helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja. Lainsäädäntömuutoksen myötä myös aurinkovoimaloihin sijoitetun pääoman saa aikaisempaa nopeammin takaisin. Kysy lisää aurinkosähköjärjestelmästä paikalliselta Scanoffice Aurinkopartneriltasi!

Mietityttääkö sinua aurinkopaneelien hinta ja se, kuinka paljon niitä pitäisi olla, että aurinkovoimala kannattaa? Selvitä asia kätevällä laskurilla. Oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä tulee kaikkein edullisimmaksi.

aurinkopaneeli
invertteri

Aurinkovoiman historiaa

Aurinkovoimala-teknologian historia ulottuu useiden vuosikymmenien taakse ja se on kehittynyt ajan myötä. Varhaiset aurinkosolut kehitettiin 1950-luvulla, mutta niiden tehokkuuden ja kustannusten takia laajamittaista käyttöä oli vaikea toteuttaa. 1970- ja 1980-luvuilla teknologian edistyminen johti tehokkaampiin ja kustannustehokkaampiin aurinkosoluihin, mikä avasi tien aurinkoenergian kasvulle seuraavilla vuosikymmenillä. Tänään aurinkoenergia on kasvava uusiutuvien energialähteiden lähde, jota käytetään sekä suurten voimalaitosten että pienten sovellusten, kuten katolle asennettujen aurinkopaneelien, tuotannossa.

Aurinkovoimala-teknologia esiteltiin Suomessa 1980-luvulla, ja ensimmäiset kaupalliset aurinkovoimalajärjestelmät asennettiin maahan samaisella vuosikymmenellä. Laajamittaista aurinkovoiman käyttöä Suomessa ei kuitenkaan tapahtunut ennen 2000-luvun alkua, jolloin hallituksen tukitoimet ja aurinkoteknologian hinnan lasku auttoivat kasvattamaan teollisuutta. Tänä päivänä aurinkoenergia on kasvava uusiutuvan energian lähde Suomessa, niin suurten voimalaitosten kuin pienten katolle asennettujen järjestelmien muodossa.
Tarjouspyyntö/tiedustelu