fbpx

Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmät - Zatap Oy

Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmä hyödyntää auringon säteilyä sähköntuotantoon. Tämä energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu sopii erityisesti omakotitaloihin ja muihin rakennuksiin, joissa halutaan vähentää sähkökustannuksia ja hiilijalanjälkeä.

Aurinkopaneelit asennetaan katolle, jossa ne keräävät auringon säteilyä ja muuntavat sen sähköksi. Tämä sähkö voidaan käyttää suoraan talon sähkölaitteisiin tai varastoida myöhempää käyttöä varten.

Aurinkosähköjärjestelmä Aurinkopaneeli

Aurinkopaneelien Historia

Aurinkopaneelien historia ulottuu 1800-luvulle, kun ensimmäinen aurinkokenno kehitettiin. Nykyään aurinkopaneelit ovat kehittyneet merkittävästi ja niitä käytetään laajasti eri puolilla maailmaa. Suomessa aurinkopaneelien käyttö yleistyi 2000-luvun alussa, ja tällä hetkellä yhä useampi suomalainen on ottanut aurinkopaneelit osaksi kotinsa energiaratkaisua.

Vuonna 2023 yli 50 000 suomalaista kotitaloutta oli varustettu aurinkopaneeleilla, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Tämä kasvu heijastaa suomalaisten sitoutumista ympäristöystävällisiin ja uusiutuviin energialähteisiin. Aurinkopaneelien hankinta on investointi, joka paitsi säästää rahaa, myös vähentää hiilijalanjälkeä.

Aurinkopaneelien keksijänä pidetään Charles Fritziä, joka vuonna 1883 rakensi ensimmäisen tunnetun aurinkokennon. Hänen työnsä loi pohjan nykyaikaisille aurinkosähköjärjestelmille, jotka ovat olennainen osa kestävää energiatulevaisuutta.

Aurinkopaneelien asennus

6kW aurinkopaneelijärjestelmä, joka koostuu noin 20 paneelista, tuottaa Suomessa keskimäärin 5300–5800 kWh vuodessa. Tämä riittää kattamaan merkittävän osan kotitalouden vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.

Aurinkosähköjärjestelmän Hyödyt

  • Vähentää sähkökustannuksia merkittävästi.
  • Ympäristöystävällinen ja uusiutuva energianlähde.
  • Voi tuottaa sähköä jopa talvella, vaikka vähemmän kuin kesäaikaan.
  • Ylijäämäsähkö voidaan myydä takaisin verkkoon.
  • Sopii erinomaisesti omakotitaloihin ja muihin rakennuksiin.

Aurinkopaneelien Asennus

Aurinkopaneelien asennus on helppoa ja vaatii vain pienen alueen katolta. Paneelien mitat ovat noin 1,75 m x 1,1 m, ja usein asennetaan 10–20 paneelia, mikä vaatii 20–40 neliömetriä tilaa.

Paneelit asennetaan katolle kulmaan, joka maksimoi niiden altistumisen auringon säteilylle. Asennuksen jälkeen järjestelmä alkaa tuottaa sähköä välittömästi.

Aurinkopaneelin invertteri Aurinkopaneelin invertteri

Aurinkopaneelien Huolto

Aurinkopaneelit vaativat vain vähän huoltoa. Talvella paneelien päälle kertynyt lumi sulaa yleensä itsestään, mutta tarvittaessa se voidaan poistaa pehmeällä harjalla. Paneelien säännöllinen tarkastus ja puhdistus varmistavat niiden optimaalisen toiminnan.

Aurinkopaneelit on suunniteltu kestämään pohjoisen ilmaston haasteet, ja niiden odotettu käyttöikä on 25–30 vuotta. Invertterit, jotka muuntavat aurinkopaneelien tuottaman tasavirran vaihtovirraksi, voivat vaatia vaihtoa kerran tai kaksi paneelien elinkaaren aikana.

Aurinkosähköjärjestelmien Hinnat

Aurinkosähköjärjestelmän hinnat vaihtelevat asennuksen koon ja vaatimusten mukaan. Keskimäärin järjestelmän hinta asennettuna on 6000–12000 euroa. Hintaan vaikuttavat myös mahdolliset purkutyöt ja teknisen tilan sijainnin haastavuus. Meidän edustaja tulee mielellään tekemään kartoituksen ja antamaan arvion juuri teidän investoinnin suuruudesta.

Yhteistyökumppanit

Scanoffice - Scanoffice on Suomen johtava aurinkopaneelien, ilmastointilaitteiden ja viilennysratkaisujen toimittaja. Lue lisää Scanoffice Oy:stä heidän verkkosivuillaan.

Onninen - Onninen tarjoaa kattavan valikoiman sähkö- ja LVI-tuotteita sekä aurinkosähköjärjestelmiä. Tutustu Onnisen tuotteisiin heidän verkkosivuillaan.

Lataa Esitteet

Katsottavat Videot

Aurinkosähköjärjestelmän esittely

Aurinkosähköjärjestelmän asennus

Aurinkosähköjärjestelmän toiminta

Asiakaskokemuksia

Tarjouspyyntö/tiedustelu