fbpx
Yleinen

Ilmalämpöpumppu on valinta tehokkaaseen asuintilan lämmitykseen

Ilmalämpöpumpun hankkiminen on yleistynyt viime vuosien aikana ja entistä useampi on hankkinut kotiinsa ilmalämpöpumpun. Halusimme koota yhteen yleisimpiä tietoja ilmalämpöpumpusta helpottamaan valintaa sinulle. Ja mikä parasta, ilmalämpöpumpuilla säästät niin energiaa kuin rahaa. Voit säästää öljy- tai suorasähkölämmitteisen asuntosi lämmityskuluissa jopa yli 50 prosenttia!

Kaikki Zatap Oy:n edustamat ilmalämpöpumput on tehty toimimaan taatusti Suomen vaihtelevissa ja ankarissa olosuhteissa. Suomen muuttuvat sääolosuhteet, ja talviset ulkolämpötilat ovat paikottain haastavia energiatehokkaaseen lämmitykseen. Ilmalämpöpumppu auttaa säätämään lämpötiloja niin kuumalla kesäkelillä kuin viileämmällä keskitalvella. Voit valita pumpun avulla juuri itsellesi lämpötilan, jossa viihdyt parhaiten. Ilmalämpöpumppu toimii todistetusti kaikissa ulkolämpötiloissa. Lämpöpumpun ohjausautomatiikka pitää huolen, että lämpöpumppu ei vaurioidu kovissakaan pakkasissa. Nimittäin laadukkailla lämpöpumpuilla ei ole pakkasrajaa, ja tehokas lämmitys sujuu jopa 25 asteen pakkasella.

Tehokkaan toiminnan ylläpitämiseksi ilmalämpöpumppu tulisi huoltaa säännöllisesti. Määräaikashuolto on suositeltavaa tehdä kolmen vuoden välein, sekä lisäksi sisä- ja ulkoyksikköä voidaan puhdistaa yleissiivouksien yhteydessä. Määräaikashuolto auttaa myös osaltaan ilmalämpöpumpun pitkään käyttöikään.

Hyvä lämpöpumppu säästää energiaa ja parantaa ilmanlaatua

Energiasäästö on meistä jokaiselle tavoitteena, jatkuvasti kasvavien asuinkustannuksien vastapainoksi. Ajoittain saattaa kuitenkin olla haasteellista valita mistä energiaa säästäisi. Ilmalämpöpumppu on oivallinen tapa aloittaa energiansäästö. Lämpöpumpun avulla voit säästää suuriakin summia lämmityskulujen osalta. Laadukas lämpöpumppu on hyvä sijoitus pidemmällä aikavälillä.

Ilmalämpöpumppu on todellinen ihmelaite, sillä lämmittämisen ja viilentämisen lisäksi laite puhdistaa myös tehokkaasti talon sisäilmaa. Ilmalämpöpumpun suodattimet poistavat huoneeseen vapautettavasta ilmasta epäpuhtauksia ja bakteereja. Lisäksi osalla ilmalämpöpumpuista on varustettua kuivaustoiminnolla, joka poistaa tehokkaasti myös ilmankosteutta.

Lämpöpumpun asennus on haasteellinen, ja suosittelemme näin hyödyntämään ammattilaisen apuja asennuksessa. Ilmalämpöpumpun asennus sujuu ongelmitta ammattilaisen avulla.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate lyhyesti

Ilmalämpöpumppu on todella monipuolinen ja soveltuu kaikkiin taloin. Usein lämpöpumppu valitaan osaksi öljy- tai sähkölämmityksen tukemista. Ilmalämpöpumput voidaan jakaa yleisesti kolmeen pääkategoriaan niiden asennettavan sijainnin mukaisesti. Eri ilmalämpöpumppumalleja voidaan asentaa seinään, kattoon tai lattialle.

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kylmäainetta. Ulkoyksikössä kylmäaine puolestaan höyrystetään. Höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään. Tässä vaiheessa lämpö luovutetaan kylmäaineesta. Prosessi on kokonaisuudessaan todella energiatehokas, sillä prosessi pyörittämisen kuluu ulkolämpötilasta riippuen noin viidesosa sähköenergiaa verrattuna siihen, minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana!

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu säästää lämmityskustannuksissa?

Ilmalämpöpumpulla voidaan saavuttaa parhaillaan noin 30-50 % säästöt lämmityskuluissa. Säästö riippuu monesta tekijästä kuten kodin pohjaratkaisusta, ilmalämpöpumpun sijainnista ja maantieteellisestä sijainnista. Ilmalämpöpumpulla saadaan paras säästö suoralla sähköllä lämmitettävissä kodeissa, mökeissä ja vapaa-ajan asunnoissa. Ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika on kohteesta ja laitteistosta riippuen enimmäkseen 3-6 vuotta.

Alat säästämään lämmityskuluissa välittömästi otettuasi lämpöpumpun käyttöön. Samalla myös asuntosi arvo nousee! Ilmalämpöpumppu on myös ekologisesti hyvä valinta: pienenevä energiankulutus kuormittaa vähemmän luontoa.

Tarjouspyyntö/tiedustelu